Du kan välja och vraka beroende på dina krav. Men några av de scenarier att tänka på är:

•    Någon som precis investerat i Bitcoin och behov av att se de senaste priserna tillsammans med hur mycket de äger, de kan använda sig av vilken grundläggande app som helst.
•    Någon som har investerat i andra kryptovalutor som, ETH, Zcash, och andra mynt som Dash.
•    Någon som har investerat, och är också aktivt med att köpa/sälja för att ta ut vinst. De är inte nödvändigtvis dagshandlare, men de är aktivt med och handlar och bokför vinster istället för långsiktigt innehav som många andra.
•    Någon som dagshandlar och behöver ett omfattande diagram och signaler för att göra ett bättre beslut om när du ska sälja och när du ska köpa.
•    Du är intresserad av krypto och är har konto på någon utav de större börserna och vill följa ett bitcoin pris eller utveckling kring en annan kryptvaluta.

Det finns många andra scenarier, men dessa är de fem viktigaste scenarier i stort sett. Oavsett vilket som gäller dig, kommer dessa portfolio management apparna att hjälpa dig att nå nästa nivå och på så vis ta dina krypto-investeringar till nästa nivå.

Så utan vidare, låt oss ta en titt på några av de bästa apparna som hjälper dig att hålla koll på din portfölj för olika kryptovalutor och hur du ligger till med vinst och förlust.

Cryptocompare Portfolio

Cryptocompare är ett populärt community för krypto-entusiaster som vill förändra världen, och de erbjuder även en portfolio management app. Appen är tillgänglig på webben, mobilen och de har också integrerat den i sin mobila app. Men deras webb gränssnitt är ganska bra.

Några av höjdpunkterna i CryptoCompare portfölj app är:

•    Skapa flera portföljer (t.ex.: drömresan eller BMW)
•    Stöder alla kryptovalutor
•    Vackra diagram och grafer
•    Alternativet för att lägga till anteckningar
•    När du lägger till kryptovalutor, kan du ange där det lagras
•    Gratis att använda (det är i beta-stadiet, så räkna med några buggar)
•    Riskanalys (många älskar den här funktionen)
•    Avancerade diagram
•    Crypto-asset-management

Denna app behöver definitivt en särskild artikel för att hjälpa dig att förstå hur den fungerar. Men på denna lista, är det den bästa management appen för din kryptoportfölj. Du kan också se fördelningen i procent för varje mynt.

En annan sak som är bra, är att eftersom allt lagras i molnet och under ditt registrerade konto, behöver du inte oroa dig för att förlora spårningen av din portfölj. Du kan få tillgång till din portfolio när som helst från den stationära, eller mobila webbläsaren, och de har en app till mobilen också. Men den mobila appen är inte lika robust som webb-gränssnittet. Du har också möjlighet att skapa en offentlig eller privat portfölj som du kan dela med andra.

Om du aldrig har använt en kryptoportfölj app innan så ta och testa Cryptocompare.

CoinTracking

Har du inte hört talas om CoinTracking tidigare, då kommer du nog bli besviken på dig själv, eftersom detta är en extremt populär app som många använder idag, och vi förstår varför. Du kan enkelt använda den tillsammans med Cryptocompare portföljeapp. För de som köper kryptovalutor som de ska (HODLA) hålla i månader eller år, så funkar Cryptocompare riktigt bra för det. Å andra sidan, om du planerar att ta itu med enstaka köpa/säljordrar med krypto (handel), är detta den bästa lösningen för dig.

CoinTracking är tillgänglig på webben, och erbjuder också en mobil app för Android och iOS. CoinTracking är en särskild webbplats där du inte bara kan se din nuvarande balans på din portfölj, men också data som hjälper dig att göra ett bättre beslut i termer av att köpa/sälja dina mynt vid rätt tidpunkt.

Dessutom kan det plötsligt bli besvärligt att hantera mynt på olika börser, och med den här appen kan du se vilka mynt och hur mycket belopp du har. En annan funktion som många beundrar med CoinTracking är realiserad och orealiserad vinst/förlust funktion.

De som är lite yngre kanske inte gillar gränssnittet då det ser lite föråldrat ut, men det är en avvägning man måste göra när det kommer till funktioner. Det bästa är att du kan ansluta till alla populära börser med hjälp av en API-funktion som automatiskt hämtar ny handelsdata snabbt och enkelt. Förutom att spara tid, säkerställer detta att du alltid är medveten om de mynt du har.

Några höjdpunkter med CoinTracking:

•    Importera data från befintliga börser.
•    Auto-avdrag balans när du genomför en handel
•    Lägg till kryptovalutor som gratis/gåva
•    Android-och iOS-appar (inte de förbjudna apparna) finns tillgängligt
•    Gratis och betalplan

Beräkningar av skatt

Den planen som är gratis låter dig hantera upp till 200 handelspositioner, och du kan uppgradera till obegränsat genom att betala en symbolisk avgift via någon utav dina kryptovalutor. Du kan alltid börja med att testa köra gratisplanen och är det så att du gillar det du använder, uppgradera till pro-planen vid senare tillfälle.

CoinTracking är faktiskt online sedan 2013 och teamet bakom fortsätter att lägga till nya funktioner allt eftersom hela branschen växer. Om du måste välja just en app från den här listan, ta då och välj CoinTracking.

SW_Free_Stocks.