Publicerad:25 juni 2020, 11:57Uppdaterad:28 augusti 2020, 14:46

Många företag är i behov av att digitalisera sin vardag – men vågar inte kliva över tröskeln.

Digitaliseringsresan behöver dock inte vara så krånglig.

I många fall börjar den med elektroniska signaturer – som snabbt kan effektivisera verksamheten.

Kom igång säkert med Nordens ledare inom e-signering – läs mer om Scrive här

Det digitala racet påverkar i princip alla verksamheter. Ändå har vissa företag och organisationer fortfarande en reaktiv syn på digital transformation – och halkar efter i utvecklingen. Kanske beror motståndet på att digitaliseringsresan upplevs som komplicerad?

Det var åtminstone vad 86 procent av de tillfrågade organisationerna uppgav när programvarubolaget Couchbase nyligen gjorde en undersökning.

Samtidigt ser fler och fler företagsledare nu potentialen i digital transformation. Fördelarna är nämligen uppenbara: bättre arbetsflöde, mer effektivitet, bättre produkter och till och med helt nya tjänster är exempel som kan komma med en sådan process.

Och det behöver inte heller vara så knepigt – även små ingrepp kan göra stor inverkan på företaget.

E-signering sparar mantimmar

Ett sätt att påbörja sin digitaliseringsresa, som kommer spara både tid och pengar, är att minska på administrationen genom att digitalisera avtalsprocessen.

De senaste tio åren har Scrive drivit på denna utveckling i Europa. Med kunder i drygt 30 länder har Scrives e-signeringstjänst sparat många mantimmar på kontor och i verksamheter runt om i världen.

– Ett företags digitala resa kan vara komplex, men den behöver inte vara komplicerad. Att börja i en ände, exempelvis genom att digitalisera en viss typ av dokument först, är en bra start – oavsett om det handlar om offerter, avtal eller någonting annat, säger företagets vd Viktor Wrede.

Digitaliserade kontrakt en säker lösning

Teknikutvecklingen tillsammans med ny lagstiftning som reglerar digital handel har möjliggjort elektroniska ID:n och elektroniska signaturer, och gjort dem vanligare.

Scrive använder denna teknik, och för in digitaliserade kontrakt i ett virtuellt lagringsutrymme.

– På så sätt kan både chefer och anställda komma åt alla kontrakt från sina butiker med en enda knapptryckning. Detta leder till snabbare kundservice, bättre skydd mot bedrägerier och ett mycket bättre system för säker förvaring av kontrakt, säger Viktor Wrede.

Hur säker är er lösning?

– Eftersom avtalen förseglas digitalt med stöd av blockchainteknik säkrar vi integriteten av de underskrivna dokumenten för att skydda mot och påvisa förfalskningar.

Modernt sätt att stänga affärer

Elektroniskt påskrivna avtal har redan nu blivit standard i många branscher. Med hjälp av e-signering kan företag stänga affärer på distans på ett helt nytt sätt, oavsett om det sker direkt i webbläsaren, affärssystemet, smartmobilen eller på någon annan enhet.

– Företagen kan helt enkelt vinna affärer oberoende om man själv eller kunden är på språng. Alla kontor, avdelningar och företag kan hitta smidiga lösningar som passar deras behov, avslutar Viktor Wrede.

Testa Scrive gratis i 30 dagar – läs mer här 

SW_Free_Stocks.