SW_Free_Stocks.
Hem Blogg

Tycks vinna från alla positioner – spikas

Nicklassons tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Bergsåker och Solvalla, onsdagen den 14 oktober

Av: Per Nicklasson

Publicerad: 13 oktober 2020 kl. 11.35
Uppdaterad: 13 oktober 2020 kl. 11.35

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Bergsåker och Solvalla, den 14 oktober.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på onsdag. [Extern länk]


Foto: OLA WESTERBERG/TR BILD

Tangen Haap och Björn Karlsson spikas på V86.

V86–1

Loppet

Ett fint kallblodslopp inleder. Annars är det här en sportsligt sett tunn omgång, som dock glädjande nog vägs upp att den är spännande ur en spelmässig synvinkel.

Tipsettan

Tangen Haap tycks vara i en form där han, när han slipper motstånd från de allra, allra värsta (Odd Herakles, Månprinsen A.M., kanske Åsrud Vilja) just nu tycks kunna vinna från alla positioner. Insatsen senast då han vann från dödens var urstark. Gången före speedade han ifrån till lätt seger. Springspåret bör han kunna utnyttja väl och vi finner ingen anledning att gardera honom den här gången.

Motbuden

B.W.Sture är snabb såväl från start som till slut och distansen bör vara en fördel för honom gentemot de flesta av konkurrenterna. Formen är dock inte helt på topp. Art Kjarvald spurtade bra i samma lopp som Tangen Haap senast. Philip Ess har varit numret mindre än Tangen Haap när de mötts på slutet, men om Tangen Haap skulle ha en sämre kväll kan Philip Ess vara vinnaren i loppet. .

Skrällbudet

Tekno Eld har vunnit 18 av sina 31 starter. Han har dock inte tävlat på ett halvår och behöver nog något lopp innan han är mogen att matcha dessa.

Spetsbudet

Tangen Haap sitter nog i spets rätt tidigt.

! Statistikvinnaren

Tekno Eld.

Vår rankning

7 Tangen Haap

3 B.W.Sture

2 Art Kjarvald

6 Philip Ess

9 Björs Frej

1 Smedsbo Faksen

5 Tekno Eld

8 Lex Peidei

4 Hallsta Vinnex

V86–2

Loppet

Ston över lång distans. Twinkle Face igen?

Tipsettan

Twinkle Face fick förvisso en perfekt resa senast, men hon var förkrossande överlägsen i avslutningen och med den insatsen på näthinnan kan vi se henne från de flesta positioner den här gången. Vi plockar med ett par hästar till på V86-systemet, men Twinkle Face är helt klart ett tänkbart spikförslag.

Motbuden

Dixie Brick är nog bästa hästen. Efter en stark inledning på säsongen har det varit lite upp och ner i de senaste starterna. Diffus form efter två månaders vila, men det kan å andra sidan vara positivt. Dessutom är motståndet enklare än vad hon är van vid.  Digital Class vinner inte så ofta men har även hon allt som oftast tävlat mot hårt motstånd. Tidig från bra spår.

Skrällbudet

Dallas As gör det bra utan att få sätta pricken över i –14 starter utan seger i år. För att hon ska få göra det nu krävs det nog att åtminstone någon av de bästa faller ifrån. Men Dallas As form är i alla fall så fin som den kan vara.

Spetsbudet

Twinkle Face ska nog ses med bra spetschans.

! Statistikvinnaren

Twinkle Face.

Vår rankning

3 Twinkle Face

7 Dixie Brick

2 Digital Class

1 Dallas As

4 Saga Doc

10 Sideslip

6 Digital Pro

8 Selma Töll

5 Celinn Palema

9 Drip Drop

V86–3

Loppet

Bra uppgift för tipsettan, men utan dokumenterad form vill vi inte spika.

Tipsettan

Hossiana Boko har läge för ledningen, och där gör hon sina allra bästa lopp. Motståndet är klart överkomligt för hennes del. Efter att utan framgång har provat lyckan i Frankrike i två starter i somras vill vi nog ändå se henne i bevisad form innan vi går rakt ut på henne. Nu blev det så att vi dubblade systemet, men hade vi haft råd hade vi inte haft något emot att strecka samtliga i det här loppet.

Motbuden

Det går väl egentligen att utse Sveriges formstarkaste häst. Men Lisa S.E. är utan tvekan en kandidat till den titeln. Hon har varit enormt förbättrad de senaste månaderna och vi hittar inte mycket som tyder på att formen skulle vara i avtagande. Elsa Mearas vann ett V75-lopp senast. Avgjorde via tredjespår utan rygg sista halvvarvet. Starkt gjort, men i ärlighetens namn höll det loppet inte högsta klass. Lady Zappa är snabb med ett lopp på rulle. Satt fast senast. Walkie Talkie är en bra häst som kan vara på gång igen. Au Pair Girl är lite svårbedömd. Visserligen rätt bra senast, men det har varit upp och ner i stort sett hela året för hennes del.  

Skrällbudet

Carisma Sisu får en fin resa i draget?

Spetsbudet

Överlag rätt så jämnsnabba hästar. Men det är Hossiana Boko som sticker ut. Dessutom har hon ett snudd på perfekt spår.

! Statistikvinnaren

Hossiana Boko.

Vår rankning

3 Hossiana Boko

4 Lisa S.E.

2 Elsa Mearas

5 Lady Zappa

1 Walkie Talkie

6 Au Pair Girl

7 Hunkydory Degato

9 Carisma Sisu

8 Global Teardrop

V86–4

Loppet

Hästar som alltjämt befinner sig i rätt klass, men i flera fall har förutsättningar att klättra en bra bit.

Tipsettan

Global Weather är något utöver det vanliga Comebacken vanns på mycket tilltalande vis och det är utan tvekan så att han är svårstoppad i de flesta gäng i klassen när han står på fyra friska ben.

Motbuden

Mellby Hurricane hade också vilat inför sin senaste start. Han hamnade långt bak i fältet från ett lurigt läge då, men gick mycket starkt ända hem. Skulle han hålla spets blir han svårfångad.

Skrällbudet

Oilsheik är formstark. Lär bli helt ostreckad.

Spetsbudet

Mellby Hurricane har hållit spets från innerspår. Men här kommer han att utmanas allvarligt av kanske framförallt Turenne. Vi vågar inte säga vem som är spetsfavorit i det här loppet .

! Statistikvinnaren

Global Weather.

Vår rankning

6 Global Weather

1 Mellby Hurricane

4 Turenne

5 Unarmed Face

3 Arizona Dream

9 Oilsheik

10 Ajusco

11 S.G.Sherman

8 Shapes

2 Drooping

7 Iceland Radio

12 The Noble One


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på onsdag. [Extern länk]


V86–5

Loppet

Den långa distansen bör bli utslagsgivande och sortera ut de bästa hästarna från de sämre.

Tipsettan

Elche är en favorit vi inte vill ha, men mycket väl kan tvingas få leva med (det är sådana gånger man måste intala sig att det i alla fall är bättre än att spricka). Anledningen till att vi inte vill ha honom är att vi tycker att han varit lite för ojämn genom karriären. Anledningen till att vi inser att vi kan tvingas få ta honom är att han har fin form och faktiskt en mycket bra uppgift.

Motbuden

Elches stallkamrat Digital Science är loppets starkaste häst. Men efter fem segrar på 21 starter i fjol har segrarna uteblivit i år, sju starter har det dessutom bara blivit. Med tanke på hans grundstyrka vågar vi inte ändå inte avfärda Digital Science, om det är någon som är gynnad av distansen här så är det just han.

Skrällbudet

Massaj Käll blir inte mycket streckad, på grund av en minst sagt trist resultatrad. Men det här är rätt så fin häst och resultaten i de senaste starterna är missvisande, han har sett fin ut i skymundan mot rätt så bra motstånd, hårdare än det han nu möter.

Spetsbudet

Global Wizard är en av få startsnabba. Dödens i torsdags. Han skulle nog vara glad att nå spets nu.

! Statistikvinnaren

Global Wizard.

Vår rankning

10 Elche

7 Digital Science

9 Ripkin Joe

4 Massaj Käll

8 Global Wizard

2 Lolee Trizzofrock

6 Defintif Launcher

1 African Coast

5 Cash Life

3 Don’t Worry

V86–6

Loppet

Om det är någon av Night Brodde och Urban Kronos som frontar så har den hästen toppchans.

Tipsettan

Urban Kronos har tävlat sporadiskt senaste säsongerna, men kontinuerligt på slutet. Var dock som allra bäst i början av den här tävlingsperioden – tidigt i somras. Han är fortfarande bra, men hade vi trott på toppform hade vi spikat honom.

Motbuden

Night Brodde är en mycket fin häst som nästan aldrig gör ett dåligt lopp. Han kan vinna bakifrån, men för att ha toppchans är det bra om han kan svara ut värsta konkurrenterna i spetsstriden. Vichy Grif går från klarhet till klarhet. Det går inte att begära vinst från bakspår, men hon är så bra att hon klara det.

Skrällbudet

Jaques Noir. Ingen skräll, men väl en liten rensare.

Spetsbudet

Spetsstriden kan vara helt avgörande i det här loppet, åh vad vi önskar att vi visste vem som frontar. Men det gör vi tyvärr inte. Urban Kronos är snabbare än Night Brodde, men sida vid sida kan det vara svårt att ta en längd. Dessutom finns Ebony Boko med som en joker, han är nog den startsnabbaste hästen i loppet.

! Statistikvinnaren

Vichy Grif.

Vår rankning

3 Urban Kronos

2 Night Brodde

9 Vichy Grif

4 Jaques Noir

10 Ad Hoc

7 Exclamation Mark

5 Ebony Boko

6 Jula Downton

1 Valeur

8 Global Wise Guy

11 On the Dot

V86–7

Loppet

Jämnt lopp, den det löser sig bäst för är den som har bäst chans. Så jämnt är det.

Tipsettan

Balotelli Crown fortsätter att lysa av form. Så spurtstark som han är har han chans med de flesta former av ryggresa, förutsatt att det inte strular på vägen.

Motbuden

Vi rankar upp Major Vici trots åttondespår. Inte helt omöjligt att han kan nå ledningen om kusken är villig att chansa med att ladda det som går från start. Gazoline Mearas har bra chans, men med tanke på att vi inte tror att han kan hålla ledningen vill vi heller inte tippa honom. Nyhet är en häst vi gillar.

Skrällbudet

Classics Never Die? Men det krävs överpace.

Spetsbudet

Från bra spår kan Iller Tooma vara snabbast den första biten. Laddas Major Vici från sitt trista spår? Han är i alla fall startsnabb.

! Statistikvinnaren

Gazoline Mearas.

Vår rankning

5 Balotelli Crown

8 Major Vici

1 Gazoline Maras

10 Nyhet

9 Lamino

4 Variety Show

6 Global U.S.A.

2 Iller Tooma

11 Classices Never Die

12 M.C.C.Orlando

7 Tristan Cesar

3 Maison Plage

V86–8

Loppet

Fina treåringar. Sent på säsongen, inte helt lätt att veta vilka som fortfarande är på tårna.

Tipsettan

Fem gånger pengarna släppte spelarna iväg Hemipsphere till senast –det gav ett bra tillfälle att efteråt dunka huvudet i väggen och fråga: Varför är man inte vaknare?! Nu är det mycket hårdare emot, spelvärdet var senast, men han förtjänar tipset här också. Mycket fin häst.

Motbuden

Är två månaders uppehåll för Bombus Jet bra eller dåligt? Det kan som sagt vara bra för en treåring att få ta igen sig lite mitt i säsongen. I ljusa stunder är det här en häst som har matchat starkt motstånd.

Skrällbudet

Jerka Sting är bortvald av Erik Adielsson. Kan det innebära att också spelarkåren glömmer tuffe Jerka?

Spetsbudet

Nummer 2,3,4,7 är de som öppnar bäst. Öppet.

! Statistikvinnaren

Hemisphere.

Vår rankning

9 Hemisphere

3 Bombus Jet

7 Twigs Honor

10 Jerka Sting

2 Playing Trix

8 Bitcoin d’Arc

4 Ladybug Lara

5 Cook Island

12 Bluebell Dream

1 Jumanji Love

6 Big Top Lindy

11 Sashay Kemp


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på onsdag. [Extern länk]


Per Nicklassons V86-tips:

Bästa spelet

Vi spelar en tvilling med fyra hästar i V86-4: Nummer 1469. Bra odds om 9 Oilsheik ramlar in.

Spiken

Den formen Tangen Haap (V86-1) är i nu gör honom till en bra spik. Det går ju inte att spekulera i att han helt plötligt ska ha tappat formen. Vi nöjer oss med honom som spik, men Twinkle Face och Elche är väl andra tänkbara spikförslag?

Luringen

Global Wizard (V86-5) gav upp i dödens i torsdags. Det är enklare emot nu än han är van vid.

Tänk på att …

… det står 3–1 i inbördes möten till B.W.Sture mot Tangen Haap (båda V86-1). Det är dock bara Tangen Haap som har vunnit lopp när de här två hästarna har mötts.

Global Weather (V86-4)  är en talang, men också en häst som tycks haft sina beskärda del av problem – sedan debuten i april 2018 har det totalt bara blivit åtta starter i karriären.

Night Brodde (V86-6) trivs bra på Solvalla. Åtta besök här har gett fem segrar.

… sexårige Variety Show (V86-7) är anmäld att gå barfota. Det blir i så fall första gången i karriären.

Tränarligan, Solvalla

1) Timo Nurmos, 47 segrar

2) Björn Goop, 43

3) Timo Nurmos, 38

4) Daniel Redén, 37

5) Svante Båth, 20

Stora systemet

Avd 1: 7 Tangen Haap (3–2)

Avd 2: 3–7–2 (1–4)

Avd 3: 3–4 (2–5)

Avd 4: 6–1 (4–5)

Avd 5: 10–7–9–4–8 (2–6)

Avd 6: 3–2–9 (4–10)

Avd 7: 5–8–1–10–9–4–6–2–11 (12–7)

Avd 8: 9–3–7–10–2 (8–4)

8 100 rader/2 025 kr

Lilla systemet

Avd 1: 7 Tangen Haap (3–2)

Avd 2: 3–7–2 (1–4)

Avd 3: 3–4 (2–5)

Avd 4: 6–1 (4–5)

Avd 5: 10 Elche (7–9)

Avd 6: 3–2–9 (4–10)

Avd 7: 5–8–1–10 (9–4)

Avd 8: 9–3–7–10–2 (8–4)

720 rader/180 kr

Chanssystemet

Avd 1: 7 Tangen Haap (3–2)

Avd 2: 3 Twinkle Face (7–2)

Avd 3: Alla nio startande (3–4)

Avd 4: 6–1–4–5–3–9 (10–11)

Avd 5: 10 Elche (7–9)

Avd 6: 3 Urban Kronos (2–9)

Avd 7: 5–8–1–10 (9–4)

Avd 8: 9–3–7–10–2–8–4–5 (12–1)

1 728 rader/432 kr

DD-systemet

DD-1: 5–8–1

DD-2: 9–3–7–10

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 4 Sparkling Diamond, 5 Harvard Student, 2 P.S.Felix. 

Outs: 9 Ribot.

V5-2: 8 Chiru, 4 Wish Me Magic, 1 S.H.Kingstone. 

Outs: 6 Mojo Express.

V5-3: 3 Victory’s Club, 6 Mellby Hoffa, 7 The Bald Eagle. 

Outs: 5 Il Duce Boko.

V5-4: 5 Bitchie, 4 Riptide Bay, 1 Flylikeaneagle Zaz. Outs: 11 Västerbo Mixtra.

V5-5: 7 Global Appeareance, 5 Bästa Sebbe, 1 National Gallery. 

Outs: 9 Veams Up and Run.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på onsdag. [Extern länk]


Publicerad: 13 oktober 2020 kl. 11.35

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

Atom Exchange Review | är detta ett utmärkt ställe att Köpa din ethereum?

 

Atom Exchange Review | är detta ett utmärkt ställe att köpa din Bitcoin?

Atom Exchangeär en snabbväxande leverantör av kryptovalutor som är placerad i Estland. Alla som är bosatta i någon del av världen med en utmärkt internetuppkoppling kan köpa Bitcoin och Ethereum säkert och snabbt med hjälp av flera betalningsmetoder. Plattformen ger transparenta och hjälpsamma kundvårdsleverantörer 24/7 till sina kunder.

I vår AtomExchange granskning, Vi kommer att undersöka plattformen, kontrollera om denna mäklare är säker och presentera en slutpoäng.

På denna sida har du dessutom chansen att lämna din personliga recension.

AtomExchange riktar sig till varje europeisk investerare som funderar på att köpa kryptovaluta. De öppnade sina dörrar i slutet av 2020 och har också en bra popularitet i kryptosamhället. Det primära fokuset ligger på enkelhet och det gör det enkelt att sälja, handla med kryptovaluta och köpa.

Webbplatsen och portalen ser modern och fungerar snabbt och intuitivt på grund av det användarvänliga användargränssnittet. Atom Exchange current;y är inriktad på att sälja Bitcoin och Ethereum men mycket mer kryptokurvor kan läggas till på ett ögonblick meddelande. Dessutom uppdateras plattformen regelbundet med helt nya funktioner för att skapa saker ännu enklare för dig personligen.

I denna AtomExchange recension , vi tittar på plattformen, kontrollera om det är säkert att handla just här och presentera en slutpoäng.

Atom Exchange började av människor som har varit aktiva i forexindustrin före kryptovalutarevolutionen startade. de vill göra det möjligt att sätta in pengar på ett utbyte med enkla betalningsstrategier, som Kreditkort (VISA och Mastercard), Banköverföring och ytterligare kryptokurvor. Börsen öppnades denna månad och är omedelbart öppen för alla befintliga kunder.

Fördelar med Atom Exchange-utbytet:

 • Insättning kredit snabbt med Kreditkort, BankÖverföring,
 • börja investera från € 10
 • Enkel plattform för nybörjare
 • Spara för en kompletterande rabatt genom att höja din handelsvolym
 • Hög säkerhetsnivå
 • Finns på: Engelska, (snabbt på tyska, spanska, italienska och holländska)

Atom Exchange-plattformen är mer framtidssäkrad .

atom exchange how it works
atom exchange how it works

Köp och sälj de primära kryptovalutorna

Atom Exchange erbjuder för närvarande möjligheten att enkelt köpa Bitcoin och ethereum men mer kryptovalutor med följa och det kommer att vara genomförbart med dessa betalningsstrategier:

 • BankÖverföring (gratis, finns i hela Europa)
 • Kreditkortsbetalningar med VISA
 • Kreditkortsbetalningar med Mastercard

Att köpa kryptovaluta kan säkert uppnås genom att sätta in kredit på dina konton. Detta kan utföras genom att överföra Euros, för de populära betalningsstrategier, det finns inga inköpskostnader och du kan börja investera från helt enkelt € 10.

När du har deponerat kredit, i samma recension, kan du läsa om hur man köper krypto i nästa kapitel i denna atomexchange recension.

Hur exakt att köpa kryptovalutan på Atom Exchange med det grundläggande gränssnittet?

Här är en kort förklaring om hur du enkelt kan köpa kryptovalutor via newbie-plattformen:

 1. Sätt in kredit till ditt konto genom att helt enkelt klicka på Insättning
 2. Välj önskad betalningsmetod
 3. Klicka på önskad kryptovaluta
 4. Välj fliken Köp
 5. Ange hur mycket du vill köpa och välj Köp
 6. På en annan visningsskärm klickar du på Bekräfta för att summera köpet

Din kredit i instrumentpanelen ger minskats och den valda kryptovalutan har lagts till ditt konto. Denna process är nästan omedelbar.

Du skickar ut den till en plånbok som du kontrollerar. Det är tanken att dra tillbaka alla mynt från plattformen.

detta ger t skyddet som det inte finns någon plånbok som tillhandahålls just här med detta utbyte, detta hjälper det att vara sparare som alla dåliga frågor yo har reda på kryptovalutor i allmänhet alltid hända på utbyte nivå där plånböckerna hackades eller något liknande

Atom Exchange

utbyta råd du att öppna ett papper plånbok eller hård plånbok och ger information om var man gör det ( du kan läsa mer om detta på Atom Exchange Blogg

 

Obligations in Euros at the Atom Exchange

Vi har gjort flera betalningar till vårt verifierade bankkonto själva.

Även om webbplatsen anger att betalning kan ta upp till minst en 1 arbetsdag, fick vi det nästan omedelbart. Även på en lördag. Köpet utförs via Bunq och i vårt fall användes det i ABN Amro (Dutch Bank). Inom ett par sekunder efter att ha bekräftat betalningen,

Från mitten av maj 2019 instant payment funktionen kommer att lanseras mellan stora nederländska och europeiska bankinstitut. På grund av dessa förändringar kommer alla betalningar mellan (stora) europeiska bankinstitut att verkställas inom några minuter.

 

Online plånbok

För varje tillhandahållen kryptovaluta Atom Exchange råder att handla dina mynt det i sin miljö. Detta innebär att du behöver en tredje parts plånbok och du kan lagra alla dina kryptokurrency i en miljö. I de flesta fall krävs en separat plånbok för varje krypto.

Denna metod kallas för kalllagring, och något som inte är kopplat till internet kan teoretiskt sett vara unhackable. Bara du får tillgång till det här offline-lagringsområdet.

Lagra många olika kryptokurser på detta sätt är därför säkert, ändå är du naturligtvis ansvarig för säkerheten i ditt eget konto och du bör se till att inte riktigt alla kan komma in i din personliga dator. Så ständigt vara säker

 

Prissättning, kostnader och avgifter på Atom Exchange

Att skapa ett konto är helt gratis. Atom Exchange gör det enkelt för alla att få kryptovaluta och tar ut en extremt liten avgift på grund av detta. Detta är inkomstmodellen för alla mäklare du kan hitta på internet.

Verifieringar och gränser

Atom Exchange måste följa de europeiska föreskrifterna och detta innebär att de måste utföra en mängd verifieringar. Varje kryptoföretag förekommer ibland i Europa som det officiella finansiella institutet, i själva verket övervakas och regleras det.

Till exempel behöver de veta exakt med vem de bedriver verksamhet baserat på Know Your Customer (KYC) policy och de måste följa policyerna mot penningtvätt (AML). För att skapa ett konto krävs en e-postadress och ett för- och efternamn begärs. För att bli i stånd att sätta in eller köpa något måste mobilnumret verifieras. Denna process är enkel och tar inte mer än en minut.

till exempel: Från och med maj 2020 krävs det verkligen enligt nederländsk lag att göra en ID-verifikation för varje kund. Detta utförs ofta genom att skicka Atom Exchange ditt identitetsbevis eller pass. Efter verifieringen kommer begränsningarna att hävas och du kommer att vara i stånd att handla på kryptomarknaden. För att ta ut euromedel måste bankkontot verifieras genom att en liten kvantitet överförs. Namnet på bankuppgifterna måste vara känt för Atom Exchange.

Kundsupport

Atom Exchange kundsupport har en mycket snabb svarstid. Vårt råd är att slå upp din fråga först på supportwebbsidan. Här visas de vanligaste frågorna: När du har en allmän fråga finns det en mycket god chans att ditt svar finns där.

Om så inte är fallet kan du komma i kontakt med Atom Exchange. stödgrupp. Vårt Atom Exchange. erfarenhet är att vi får ett svar via e-post också efter dessa timmar. Dessutom är det möjligt att uppnå Atom Exchange. via telefon.

Kan vara Atom Exchange säker? Information om organisationen

Atom Exchange sköts av EES Technology OÜ, ett företag som regleras av Financial Intelligence Unit (“FIU”) i Estland och certifierats för att tillhandahålla leverantörer av utbyte av en virtuell valuta mot en FIAT-valuta (licensbelopp: FVR001203) utöver ett plånboksprogram med virtuell valuta (licensnummer: FRK001089), med en registrerad adress på Väike-Paala tn 2 Tallinn Harjumaa, 11415, Estland

Även om sådana uppgifter är offentligt märkbara (efter betalning), kommer vi inte att visa all information på webbplatsen eftersom det är möjligt att förstå denna information för webbplatsen för utbytet direkt.

Vi har genomfört många transaktioner på Atom Exchange och så är övertygade om att Atom Exchange är säker .

Säkerhet är viktigt för Atom Exchange och de har tagit en hel del mätningar för att hålla plattformen och användarna säkra. Här är några exempel på varför detta företag är säkert:

 • Användarskydd garanteras med tvåfaktorsautentiseringen, enhets- och IP-administration, återkallande och API-vitlistning, säkerhets- och skyddsmeddelanden mot nätfiske
 • Crypto hålls i kategori 4 + (långivare standard) kassaskåp och så övervakas 24 / 7
  Personlig information såsom pass, id-kort och ytterligare data sparas och krypteras
  Alla valutor regleras av en tredje part (Enheten för finansiell underrättelseinformation (“FIU”).
 • Endast auktoriserade datacenter utnyttjas
 • Revisioner görs regelbundet och alla anställda säkerhetsskars

 

Prisfall för kryptovalutan bitcoin efter rapport om förbud i Sydkorea

Publicerad:3 september 2020, 11:09Uppdaterad:30 september 2020, 14:54

Över 150 år i juristbranschen har gett Norstedts Juridik enorm erfarenhet av att stötta och hjälpa advokatbyråer till rätt beslut i krävande situationer. Man kallar sig marknadens juridiska coach och kombinerar lång erfarenhet och kunskap med förfinad och uppdaterad teknik.  

Kundens behov ligger i fokus och Norstedts Juridik blickar nu framåt med ny VD vid rodret vilket bland annat lett till verksamhetens nya inriktningar inom hållbarhet och kvalitet. 

– Utöver en omfattande utgivning av juridisk information erbjuder vi också kursverksamhet och avancerade juridiska verktyg. Hos oss finns även en tjänst för alla de specialämnen och intressen som tillfaller juridiskt arbete på kommun och myndighet. Uppdraget vi har är att ta fram verktyg som effektiviserar juristens jobb och som dessutom får vår kund att uppfylla gällande hållbarhetskrav i alla leverantörsled, säger Alexandra Åquist, VD.

Alexandra Åquist är juristen som skulle bli polischef men som istället satsade på en karriär inom försäljning och affärsutveckling. Hon har en stor passion för CSR- och hållbarhetsfrågor och påtalar vikten av att lyssna på marknaden för att kunna vara den naturliga samarbetspartnern för alla som arbetar med juridik. 

– Jag brinner för att alla ska ha tillgång till samma information. Alla ska ha ”rätt att få rätt”. Nya affärsmodeller och nya tekniker gör att juridiken blir mer tillgänglig för gemene man. Där vill jag att Norstedts Juridik ska vara med och bidra, säger Alexandra Åquist.

Framtidens jurist 2020 – om krav, drivkrafter och utmaningar i juristbranschen

För att bli en samarbetspartner krävs insikt och förståelse för de incitament och utmaningar advokaterna har i sitt arbete. Därför tar Norstedts Juridik varje år fram branschrapporten Framtidens jurist tillsammans med ett oberoende undersökningsföretag. Frågorna ställs till yrkesverksamma jurister i både Sverige och Danmark och årets rapport besvarades av drygt 3500 yrkesverksamma jurister. 

– Vår förhoppning är att rapporten ska fungera som en källa för inspiration och en språngbräda för diskussion om hur vi vill att framtiden ska se ut, vad vi som bransch behöver fokusera på, och vilka utmaningar vi behöver överkomma, berättar Alexandra Åquist.

Slaget om framtidens jurister har börjat

Rapporten har tre tydliga fokusområden varav det första är transformation.

– Det är något som verkligen sjuder i den juridiska branschen just nu. Vi ser allt mer hur delar av juristens jobb digitaliseras och standardiseras, samtidigt som utvecklingen i samhället driver på efterfrågan av juridiska tjänster. Byråerna står nu inför en jätteutmaning vad gäller sin affärs- och prismodell. Kan man bemöta kunderna och erbjuda fasta prismodeller har man en helt ny målgrupp att bearbeta, säger Alexandra Åquist. 

Det andra fokusområdet är innovation. Fler och fler standardiserade processer gör arbetet enklare, timmarna färre och mycket finns att vinna på att ta del av den innovativa utveckling som sker i branschen. Det tredje tydliga fokusområdet är vikten av balans i livet. Från den yngre generationen kommer helt nya krav på möjlighet till fritid (vilket är högre prioriterat än lön idag), hållbarhet, mångfald och jämställdhet. För att som advokatbyrå attrahera och behålla unga talanger krävs det att verksamheten anpassas till de nya kraven.  

– Vi vill inspirera till att man även på advokatbyrån inkluderar hållbarhet och kvalitet. Det kommer bli en tydlig del i vem som får uppdragen och kompetensen längre fram. Det är en absolut konkurrensfördel att man är transparent och att man i branschen tar detta på allvar redan nu, avslutar Alexandra Åquist.

Läs mer på www.nj.se 

Fakta om Norstedts Juridik

Norstedts Juridik är marknadsledande utgivare och leverantör av juridiska tjänster med rötter 150 år tillbaka i tiden. Företagets digitala informationstjänst, JUNO, används av Sveriges största advokatbyråer, domstolar, myndigheter och kommuner. Norstedts Juridik är en del av Karnov Group.

Pandemi gynnar bitcoin

– Nationer i ekonomiskt fall med inflationskriser kan bli mer intresserade av kryptovalutor. Det har hänt förr och kan hända igen som en följd av coronakrisen, säger Ed Saiedi, forskare i industriell ekonomi vid KTH och en av personerna bakom bakom studien Global drivers of cryptocurrency infrastructure adoption.

Rätt förutsättningar

Hur stor bitcoinhandelns spridning och användning i olika länder är beror på utbyggnaden av nät och it-infrastruktur. Andra aspekter handlar alltså även om inflationskriser och svaga nationella valutor samt misstro mot bankväsendet och hur stor ett lands penningtvättsverksamhet är.

I studien tog Ed Saiedi och hans kollegor hänsyn till framförallt två faktorer. För det första, så kallad bitnode-aktivitet, det vill säga hur mycket datorkraft hos både privatpersoner och företag som ställs till förfogande för att bryta bitcoins. För det andra, hur många detaljhandlare som accepterar bitcoins som betalningsmedel.  

Fynd från studien

Användningen av bitcoin för inköp är den störst i Nordamerika, centrala och södra Europa, Baltikum och Australien. Däremot är det it-tekniska stödet för bitcoin-nätverket som störst ibland annat Skandinavien, Baltikum, och Västeuropa.

Det finns inga siffror på i vilken omfattning svenskar betalar med bicoin för inköp, till stor del för att mycket av handeln sker dolt. På en sajt som listar butiker och försäljningsplatser som accepterar bitcoins syns ett 40-tal handlare.

Med dessa variabler tillsammans med ett antal andra, kunde forskarna komma fram till att bitcoin kan få ett uppsving i ekonomiska kriser, inte minst de inflationskriser som spås till följd av pandemin.  

– Vår studie visar att höga inflationsnivåer, över 20 procent, i nationella valutor kan öka användningen av bitcoin, precis som det har gjort tidigare i Venezuela och Iran, och en ekonomisk kris till följd av coronapademin kan mycket väl få dessa följder i vissa länder, säger Ed Saiedi.

Hälften av transaktioner illegala

Ed Saiedi menar dock att det fortfarande finns stora hinder innan det blir en bred spridning av bitcoinanvändning, trots ett läge med ekonomiska kriser till följd av coronapandemin.

Detta delvis på grund av att bitcoins ofta misstänkliggörs för att framförallt vara en valuta som kriminella nätverk använder sig av. Bitcoins har helt enkelt inte så bra rykte.

Nyligen publicerades en undersökning som visade att så mycket som 50 procent av transaktionerna kan vara illegala, och framförallt i länder med rättsväsende som exempelvis har en stark brottsbekämpning mot narkotika på gatan. Där kan brottslingar istället välja att flytta verksamheten till nätet, vilket kan öka användningen av bitcoins.

Källa: KTH

Lucrum Pro Review

Lucrum Pro can be a economic services company providing a wide selection of trading services to clients.

Lucrum.Jpg” alt=”lucrum.Pro[/caption]

The company’s founders, investors themselves, understand exactly what clients are searching for with regards to resources, features, and tools, and they possess crafted a trading system for traders. The dynamic Lucrum Pro trading system utilizes the latest technologies, ensuring that it’s the best in the business.

This future-oriented financial providers enterprise works with top-tier developers in financing to create a user-friendly and intuitive trading system. Clients are rewarded with future-focused technological solutions, high value, and expert-quality trading tools. A wide selection of educational tools and resources is available, featuring 24/7 customer support and service for real money trading and demo accounts trading. Lucrum Pro items include forex, indices, shares, and commodities and cryptocurrencies.

 

Lucrum Pro Overview & background

The name ‘Lucrum’ is derived from the Latin word of income, the Lucrum Pro . Protection is at the forefront of this forex brokerage, and this is evident with the security features set up across the board.

The liquidity providers include Barclays, HSBC, Citibank, Raiffeisen Lender, and Volksbank. Lucrum Pro was created by a group of trading specialists and economic gurus. These associates include senior traders, market strategists, and leading investors.

The company works hard to ensure the safety, protection, and integrity of customer funds at all times. To achieve this end, it uses enhanced account protection and SSL (secure socket coating) protections.

All investors have personal accounts managers, unlimited demo accounts, and usage of top-tier mobile trading amps. Generous leverage of 1 1:200 is available, with a wide selection of tools and resources such as webinars and video lessons.

Investors can enjoy real-time news, up to date prices, and in-depth evaluation of forex and other financial instruments.

 

The advantages of trading with unregulated agents

Best offshore forex agents are not necessarily malicious and fraudulent, and this is an important element to consider. Due to various reasons, these companies can operate with out a press from a reputable regulatory body, and this fact can even result in some advantages to “ordinary” traders.

For instance, the best offshore forex brokers for US citizens might not contain the license issued by CFTC, but still offer a spectral range of benefits even the professional investors won’t have the ability to say no to. Unregulated agents have lower operating costs for their enterprise, and, as a result, they are able to invest more funds into no deposit marketing promotions, deposit bonuses, indicators, webinars, analyses, and other goodies.

Simply stating, they are transferring all the costs saved to the clients to be able to benefit the latter. Not all investors are interested in these “generous gifts,” however the vast majority of traders are drawn to websites that promise huge bonuses and free of charge stuff. Our basic human being instincts are probably at the bottom of this behaviour, but either way – lucrative bonuses could be a good thing, theoretically.

Another significant advantage of trading with unregulated Forex brokerages is the fact these companies will not impose any regional limitations you, and this will enable you to join the trading terminal from any nation in the world. This element can be of particular importance to American investors,

Legalities and even political circumstances are less important when you decide to trade with an unregulated broker, and that’s the reason these companies will come in handy when you wish to invest your money in market.

Png” alt=”Lucrum pro Platforms” width=”1014″ height=”385″ /> Lucrum pro Platforms[/caption]

Why Lucrum.pro ought to be an options

was setup to provide Forex trading solutions to individuals wishing to expand their investment portfolios – from veteran investors to beginners.

They strive to offer the best trading environment available – state-of-the-art trading providers in commodities, excellent customer support, indices, competitive trading conditions and currencies.

Their platforms and providers combine sophistication with simplicity and efficiency with protection.

Benefit from Full STP Technology – With No Conflict of Interests

At Lucrum.pro, we assure trading on the Forex market without seller intervention or restrictions:

 • We certainly are a broker with no dealing desk
 • We aren’t a market maker
 • FullStraight-through Processing (STP) technology means the forex trading procedure and payment transactions can be carried out electronically and anonymously
 • Our STP brokers offer clients immediate access to the interbank liquidity and path their orders to the largest liquidity providers

Straight-through processing can be an automated procedure done purely through digital transfers with no manual intervention involved. Its well-known uses are in payment processing along with the processing of securities trades.

 • Straight-through processing can be an automated procedure done purely through digital transfers with no manual intervention involved.
 • Generally, straight-through processing can be most well-known in the regions of obligations and securities trading, though it could be implemented in a number of technical scenarios.
 • Computers, mainframes, digital exchanges, and the web are all improving the possibilities for STP processing.

Generally, straight-through processing can be most well-known in the regions of obligations and securities trading. Nevertheless, in general it really is a methodology that could be implemented in a number of technical scenarios. In all regions of STP, the technology for STP is constantly evolving. In obligations, cryptocurrencies and fintech providers have introduced much faster types of straight-through processing, especially as alternatives to banking institutions.

Most of all, STP execution means they generate from commissions rather than from your own losses. We are completely behind you; we want you to win because this means you will trade more, and we’ll gain more on commissions.

Png” alt=”Lucrum pro home screen” width=”660″ height=”357″ />

Maximize Opportunities by Trading Continuously in Real-Time.

  • Access the latest information in the wonderful world of Forex
  • Trade with the most updated info and technology – daily trading evaluation and charts, live market feeds and video and market reviews

L

 • Trade constantly 24/7 and benefit from new developments in the world of forex
 • Trade from anywhere around the world, 24/7 through a smartphone App or internet browser

 

The Easy Method to Trade

The Lucrum.pro software program is made for any level of experience – enabling you to start building your brand-new investment portfolio in minimum time.

Trading You Can Trust

Their SSL Secure System with 128-bit SSL encryption on all on-line trade ensures your information is safe and sound at all times.

Full CUSTOMER CARE

Lucrum.pro provides customer support via email or telephone in a number of languages, 24 /7.

We assign a personal Account Manager to new traders who will provide complete support until they feel confident to trade.

3 simple actions to begin with:

 1. Open and fund your accounts
 2. Use our free tools and research
 3. Invest with this website

Lucrum Pro Account Types

Multiple account types can be found including real accounts and demo accounts.

that in addition to the Islamic account that they provide for those traders that

The following accounts types at Lucrum Pro can be accessed:

Mini $250 – including a training course, leverage of 1 1:200, the very least order size of 0.01, daily market evaluation, 24/7 support, and a dedicated account manager.

The standard account has a minimum trading balance of $999 – $2499.

Gold $5000 – including a training program, webinars and video lessons, market news, leverage of 1 1:400, the very least order size of 0.01, weekly market evaluation, daily market evaluation, and dedicated accounts managers. The gold accounts has a minimum trading balance of $2,500-$9,999.

VIP $20, webinars and video lessons, market news, leverage of 1 1:200, the very least order size of 0.01, weekly market evaluation, daily market evaluation, 24/7 support, and a dedicated account manager. The VIP or Platinum accounts has a minimum balance of $9,999 + for premium usage of benefits.

It’s also worth pointing out that the set spreads differ from one account type to the next. And commodities like gold, crude oil, and silver are connected with lower spreads as investors move from a silver accounts to a gold accounts, to a Platinum accounts. For example, EUR/USD has a 3 fixed spread on a silver accounts, a 2 fixed spread on a gold accounts, and a 1.5 set spread on a platinum accounts.

Lucrum Pro Trading Platform software

Png” alt=”Lucrum pro Platforms” width=”660″ height=”230″ />

Lucrum pro offers clients usage of a demo trading accounts and a genuine money trading account. The following trading platforms can be found: WebTerminal, MetaTrader4, and Mobile Trading.

Lucrum Pro WebTerminal – WebTerminal operates the Lucrum Pro trading software program, and allows forex investors to easily trade FX pairs, and commodities from one central location. This browser-based platform permits quick and easy account administration direct off the internet browser and is best suited to Android devices, Mac pc, iOS and Windows.

Lucrum Pro Desktop Investor – is the premier Forex trading system. It has earned a reputation as the most user-friendly, dynamic, and effective FX platform. this system provides ease of use, speedy executions of trades, and live feeds for investors.

Professionalism, simplicity, and quickness are hallmarks of the Lucrum Pro system. Among others, traders can expect the highest levels of safety and security with 128-bit encoding, multilingual support, a robust selection of tools for tech evaluation, charting and grafts, full price background, and multiple trading instruments such as Forex, futures, and CFDs.

Lucrum Pro Mobile Trading – Mobile trading offers all the convenience of on-the-go trading to clients on iOS and Android tablets and phablets. Essential features of mobile trading include a user-friendly interface, complete compatibility with all devices, intuitive, effective, and user-friendly features. in fact it is readily available on a demo accounts as well.

Lucrum Pro Deposit choices

Getting started with a genuine money account is easily done. Lucrum pro accounts registration can be completed within one minute. Traders are required to enter important info like first name, last name, address, currency, email, telephone and a password. Account funding choices are shielded by SSL encryption and cover the next credit cards and alternative payment strategies: Visa, MasterCard, Maestro, UnionPay, the minimum accounts deposit in USD can be $250. Bitcoins are also accepted for deposit reasons.

Png” alt=”Lucrum pro Platforms” width=”429″ height=”268″ />

Marketplaces

 

The markets are listed beneath the products category. Products include forex, commodities, shares, and indices.

Forex pairs : there are 52+ forex pairs available with set spreads and variable spreads. Investors can enjoy leverage of 1 1:400 on forex. Popular pairs like USD/GBP, GBP/JPY, GBP/EUR, and EUR/USD can be found.

Commodities : there are many commodities including silver, gold, and crude oil. There are set and variable spreads on commodities and these economic instruments can also be exchanged in a demo setting.

Stocks and shares : Stocks can be found with leverage of 1 1:100, and the largest global companies are currently listed. Investors can enjoy demo accounts trading on shares or real money trading.

Indices: several indices are currently available at Lucrum Pro. Ratings of global indices have been listed with set spreads and variable spreads.

In total, there are some 150+ markets open to investors at Lucrum Pro, with many more assets regularly being added.

Bonuses

Our research indicates that Lucrum Pro-trade offers a welcome bonus as high as 100% for clients. It is worth pointing out that reward funds profits can be withdrawn, but not the bonus amount itself.

CUSTOMER CARE

Customer support representatives can be found 24 hours a day. The client care team can be contacted via the online form by simply getting into your name, email, telephone number, and reason for the query. specifically: supporting paperwork, trading accounts, deposits/withdrawals, and trading platforms.

Basic safety

Safety of funds and trading activity can be assured by way of 128-bit encryption and secure socket layer safety. And segregated accounts assure that client funds are always safe, irrespective of what happens with the business. Since this company is based in Estonia, it really is challenging to validate any regulation.

Jpg” alt=”Lucrus Pro Review of this Forex Broker” width=”786″ height=”408″ /> Lucrus Pro Review of this Forex Broker[/caption]

Simplicity

Lucrum Pro can be easy-to-use, with all the current major categories displayed in plain view. Forex investors can open demo or real money accounts quickly, easily and accounts. 5 major categories are detailed, including accounts, products, trading platform, tools and resources, and organization. These drop-down menus make it easy to find what you’re looking for on-site.

Final Thoughts

Lucrum Pro offers a trading system for Mac, Android, iOS devices and Home windows. It is intended for Forex trading, and commodities trading, with several other asset categories aswell.

A wide selection of educational tools and resources are available, including a glossary, instant market prices, market news, an financial calendar, graphs and charts.

Trading with unregulated Forex agents can pose a certain risk, but this will not have to be a rule written in stone, and a few of these companies can deliver highly professional services and dependable trading items. Lucrum Pro is one of these.

it is imperative for you to perform a little bit of study on regulated vs unregulated Forex agents before you enter the Forex trading world, and this will enable you to make informed decisions. Registering with the right company could make all the difference, and this step is crucial in your Forex trading career

Ett halvår efter lansering – nu ska Norwegian-familjens kryptobörs bli bank

Trijo News har flera gånger tidigare skrivit om den norska kryptobörsen Norwegian Block Exchange (NBX). Den har uppmärksammats kanske mest för att de som ligger bakom den, familjen Kjos, även var med och grundade flygbolaget Norwegian Air Shuttle.

NBX öppnade för norska kunder i mars (i maj öppnade man även för internationella kunder). Nu har man alltså drivit sin börs i ett halvår. Trijo News har därför pratat med Stig Aleksander Kjos-Mathisen, vd på kryptobörsen, för att se hur det går med projektet just nu.

Skulle lösa problem med penningflöden

Men först lite historia. Anledningen till att NBX ens finns stavas Norwegian Air Shuttle.

Det hela började med att Stig-Kjos Mathisen och hans far Björn Kjos, före detta vd för – och storägare i – Norwegian, 2017 satt uppe i sin skidstuga och funderade över hur företaget skulle kunna applicera den just då mycket hajpade blockkedjetekniken på flygbolagets affärsmodell.

Man kom fram till att ett av Norwegians stora problem alltid hade varit penningflöden. Flygbolag ligger nämligen ute med stora summor vid biljettköp som görs med kreditkort, menar Stig Aleksander Kjos-Mathisen. Kreditkortsbolagen tar ofta runt 2,5 procent i transaktionsavgifter från flygbolagen. Dessutom håller kreditkortsbolagen kvar delar av betalningen tills det att resan är genomförd. Detta blir ett problem i flygbranschen eftersom kunderna ofta köper sina resor långt i förväg.

– Vi kom fram till att om det hade varit möjligt att ta all biljettförsäljning och lägga den i kryptovalutor skulle det ge en engångseffekt på två miljarder norska kronor (1,9 miljarder svenska, reds. anm.) och dessutom spara 600 miljoner per år, förklarar han.

Därför dröjde lanseringen

Man kom därefter på att för att göra detta skulle man bli tvungen att snabbt överföra kryptovalutor till norska kronor. Vid den här tiden fanns det ingen stor etablerad skandinavisk kryptobörs, och de internationella spelarna hade problem med penningtvätt och hackerattacker. Därför såg man det som nödvändigt att starta sin egen kryptobörs, menar Stig Aleksander Kjos-Mathisen.

Men vägen från det beslutet till den faktiska lanseringen skulle komma att bli lång. Anledningen till detta var dels svårigheter med att få ett bankkonto till verksamheten (ett problem många kryptobörser har), dels att man byggde hela sajten från grunden.

– Vi funderade på att köpa en redan befintlig börs. Vi hade till och med en som allt var klart med. Sedan föll den affären ihop på grund av due dilligence. Då var vi tvungna att bygga vår egen lösning i stället – och det tog längre tid än till och med våra mest pessimistiska beräkningar, förklarar vd:n.

Så gick det med synergieffekterna

Redan innan lanseringen lyfte NBX, som drivs som ett eget bolag fristående från Norwegian Air Shuttle, fram de möjliga synergieffekterna med flygbolaget. Dessa tror man fortfarande stenhårt på – även om det initiala syftet, att lösa penningflödesproblemet, inte längre är lika centralt.

– Just nu har vi i princip ett avtal med Norwegian rörande deras belöningsprogram. Du tjänar kontantpoäng hos flygbolaget genom att handla på börsen. När vi började insåg vi snabbt att det här kunde vara mer än en betalningslösning för flygbolaget. Det var så vi blev en kryptobörs. Just nu är det här med penningflöden är dessutom inget centralt problem för Norwegian just nu, på grund av coronakrisen. När flygbolaget börjar fokusera på detta igen hjälper vi dem, men just nu fokuserar vi på annat, säger Stig Aleksander Kjos-Mathisen.

Vad är det då för annat NBX fokuserar på? Just nu handlar mycket om att växa på den skandinaviska marknaden, bland annat genom att lansera handel med valutor andra än den norska kronan. Att bedriva kryptohandel i Sverige – trots att man inte är registrerade hos svenska Finansinspektionen – menar vd:n inte är något problem.

– Vi är registrerade i Norge, men inte i Sverige. Detta innebär att vi inte kan marknadsföra oss på den svenska marknaden. Däremot är det inget problem om det är kunderna som kommer till oss och inte tvärtom. Det är samma sak med stora internationella aktörer som Binance och Coinbase, säger han.

Anrik bank bland investerarna

En hel del pengar har satsats på NBX. Förutom familjen Kjos finns både Norwegian Air Shuttle och Sparbanken Öst, en av Norges äldsta banker, med bland investerarna. Totalt har man investerat motsvarande cirka 76 miljoner kronor i projektet, uppger Stig Aleksander Kjos-Mathisen.

Sammanlagt arbetar 19 personer på företaget, vars planer inte stannar vid att bara vara en kryptobörs.

– Vi satsar på att erbjuda fler kryptovalutor till våra kunder (just nu säljs bitcoin, ethereum och us dollar coin via NBX, reds. anm.). Förutom det har vi ansökt om en så kallad e-money license för att kunna erbjuda betallösningar till framför allt e-handlare. Den tredje saken vi jobbar på är att kunna erbjuda defi-protokoll, som till exempel lån och spararande, till våra kunder. Vidare ser vi också möjligheterna för lån och spararande i vanliga kryptovalutor. För att göra det behöver vi bli en bank.

En bank? Berätta mer!

– Med start i det fjärde kvartalet kommer vi att börja arbeta för att få en banklicens. Kort förklarat tar vi plattformen vi redan har och ansöker med den. Sedan följer en granskning från den norska tillsynsmyndigheten och om vi har tur blir vi godkända i september nästa år. Det tidigaste vi har planerat att lansera produkter som kräver en banklicens är 2022, så det ligger fortfarande en bit in i framtiden.

Kryptobranschen är känd för att vara riskfylld, det är flygbranschen också. Älskar ni helt enkelt risk?

– Nej, men där det finns risk finns det också möjligheter att få en god avkastning, säger Stig Aleksander Kjos-Mathisen med ett leende.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

Preem drar tillbaka ansökan om utbyggnad av Preemraff

Preem kommer dra tillbaka sin ansökan om att få bygga ut oljeraffinaderiet Preemraff i Lysekil, vilket Sveriges Radios Ekot var först med att rapportera.

Det så kallade ROCC-projektet har syftat till att minska produktionen av tjockolja till förmån för diesel och bensin. Preem kallar det ”tekniskt utmanande och resurskrävande” och menar att coronakrisen har gjort projektet olönsamt.

LÄS MER: Nu inleds slaget om Preemraffs utbyggnad

– Att avveckla ROCC-projektet är ett kommersiellt beslut som baseras på en sammanvägning av projektets lönsamhet och tekniska genomförbarhet. Beslutet att avveckla projektet gör även tillståndsansökan från 2016 inaktuell, säger Magnus Heimburg, nytillträdd vd för Preem, i ett pressmeddelande.

Preem uppger att företaget kommer prioritera raffinaderiet i Göteborg i stället. Där ska man att bygga en anläggning för produktion av förnybar diesel och förnybart flygbränsle som enligt Preem kommer bli Sveriges största.

En ny ansökan kommer också att lämnas in under hösten för att möjliggöra storskalig produktion av förnybara drivmedel vid raffinaderiet i Lysekil.

”Raffinaderiet i Lysekil är avgörande för Preems konkurrenskraft på den internationella marknaden och en stor möjliggörare för Preems verksamhet framöver. Den förnybara omställningen av Preemraff Lysekil är av högsta prioritet för Preem”, skriver Magnus Heimburg i ett sms till Bohusläningen.

Förnekar att politik ligger bakom beslutet

”Det är viktigt att poängtera att detta inte påverkar Preems långsiktiga mål alls. Våra mål att bli klimatneutrala senast år 2045 och att producera minst 5 miljoner kubik förnybara drivmedel till år 2030”, skriver Magnus Heimburg vidare. Han uppger också att Preem inte ser detta som ett misslyckande.

– Nej. Vi tycker att vi hela tiden har haft en väldigt bra dialog i styrelsen kring det här projektet och vi har nu fattat beslutet på kommersiella grunder, baserat på den omvärld som Preem opererar i idag, säger Magnus Heimburg till TT.

Grön Ungdom twittrar jublande att det är på grund av miljörörelsen och Miljöpartiet som ansökan dras tillbaka. Magnus Heimburg uppger dock att det inte finns några politiska signaler eller beslut som påverkat bolaget.

– Vi på Preem upplever att vi har ett väldigt starkt och brett politiskt stöd för vår existerande verksamhet och kring de framtida utvecklingsplaner som vi har av raffinaderierna, säger han till TT.

Miljörörelsen jublar

Som vi skildrat i en rad artiklar har miljörörelsen kämpat mot en utbyggnad av Preemraff. Därutöver fanns risk för en regeringskris eftersom Miljöpartiet varit starkt emot bygget. Nu uttrycker lokala företrädare stor lättnad.

– Det är mycket glädjande, jag kom precis ut från ett möte här och då höll telefonen på att explodera, säger Emma Nohrén (MP), förste vice ordförande i Lysekils kommunstyrelse.

Hon fortsätter:

– Det är det här vi har velat att man inte ska låsa in sig i fossila lösningar. De säger ju själva att de ska komma med en ny ansökan och då får vi hoppas att det handlar om framtidslösningar i stället.

Hade du några indikationer på att detta skulle hända?

– Inte alls, det är en stor och glädjande överraskning.

”Den är avgörande för Preems framtid i Lysekil”

Jan-Olof Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande har inte haft några kontakter med Preem efter att företaget meddelade att man drar tillbaka sin ansökan. Samtidigt som Jan-Olof Johansson säger att det är “överraskande” känner han till förutsättningarna för Preem.

– Jag har förstått av kontakterna tidigare med Preem hur marknaden ser ut med coronaeffekterna. Det är tufft läge att sälja bränsle i dag, och det är det förmodligen för alla raffinaderier i Europa. Klart att man kan förstå att det är tufft att i det läget göra en mångmiljardinvestering, säger Jan-Olof Johansson.

– Att påskynda omställningen till förnyelsebart är själva drivkraften för min del om beslut om tillåtlighet. Det står Preem kvar vid att man tänker göra. Det är avgörande för Lysekils framtid, säger Jan-Olof Johansson.

Är du oroad över att Lysekil får mindre betydelse för Preem?

– Nej, inte om man man genomför omställningen till förnyelsebar produktion, jag ser den som väldigt viktig. Den kan vara avgörande för Preems framtid i Lysekil, säger Jan-Olof Johansson.

Handelskammaren glad över arbetstillfällen

Riksdagsledamoten Fredrik Christensson (C) från Lysekil uttryckte förvåning över beslutet.

– Samtidigt får man ha respekt för att företag tar beslut utifrån sin ekonomiska situation och omvärldsläget. Men jag hoppas att de gör andra investeringar i omställningen mot förnybara drivmedel och att Lysekil med all sin kunskap då kan få vara en del i det.

Västsvenska handelskammaren har följt processen i Lysekil på nära håll. Vd:n Johan Trouvé är glad över de satsningar som ändå blir av där och i Göteborg.

– Tillsammans är de nästan lika stora som den gigantiska man var på gång med i Lysekil. På sikt ser jag att man tryggar arbetstillfällen och mycket snabbare ställer om till förnyelsebara produkter. Det är spännande för framtiden att vi stärker det petroleumkemiska klustret som finns i Västsverige.

Är du övertygad om att det nu stoppade projektet var miljömässigt klokt?

– Ja, det är den info jag fått från kunniga personer inom området som jag förlitar mig på. Eftersom koldioxid är ett globalt dilemma som inte känner några gränser. Utsläppen hade förvisso ökat i Sverige men minskat globalt, säger Johan Trouvé.

LÄS MER: Klimataktivister blockerar Preems raffinaderi i Göteborg

LÄS MER: EU-parlamentariker tar strid mot Preemraff

LÄS MER: Sex gripna efter klimataktion i Lysekil

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Grensemat varslar ytterligare 200

Grensemat AB består av matbutikerna Maximat Svinesund, Maximat Nordby och Nordby Supermarket. Ägare av Grensemat AB är Coop Väst Sverige och Coop Öst Norge.

Den 1 oktober sägs 96 personer upp av Grensemat AB. På torsdagen har företaget varslat ytterligare 200 anställda om uppsägning.

– Det känns väldigt tragiskt det här. Efter 26 jättebra år med företaget känns det jättertråkigt att detta går ut över våra fantastiska medarbetare, säger Grensemats driftschef Göran Lundgren.

De 96 som sägs upp till den 1 oktober varslades i juni. Är det samma tidshorisont för dem som varslas nu?

– Förhandlingar pågår just nu med facket så jag vet inte i nuläget. Men det kan handla om några månader.

Hur känns detta för dig?

– Det är klart att för oss som jobbar här så gör det jäkligt ont att behöva ge det här beskedet, och naturligtvis desto ondare för dem som tar emot det. Många av dem har varit anställda här i många år, säger Göran Lundgren.

Har inte företaget tillräckliga ekonomiska muskler så att man hade kunnat vänta ut en gränsöppning ett tag till?

– Nu har vi avvaktat och levt på hoppet i ett halvår. Men till slut måste man ta ett beslut. På grund av situationen med gränsen och ovissheten så har vi ingenting att planera efter. Just nu känns det nästan hopplöst, men vi måste ändå leva på hoppet att det snart blir en öppning av gränsen.

Ole Jörgen Lind är butikschef på Maximat Nordby. Han är tagen av dagens besked om massvarsel.

– Det känns bedrövligt. Om man går sju månader tillbaka i tiden gick gränshandeln jättebra, vi hade en ständigt ökande omsättning och det var ingen som var orolig för jobben.

– Och så kommer det en sån här sjukdom och slår undan benen för allting. Det fanns ingen som kunde räkna med detta.

Hur är stämningen där på butiksgolvet?

– Vi har haft mycket samtal i dag och det är dyster stämning naturligtvis. Det är många här som blivit varslade. Men det är ett varsel det handlar om, och situationen kan förändras. Men naturligtvis känns det jättetungt.

Beslutet beror alltså på bristande intäkter i samband med Norges stängda gräns. I ett pressmeddelande skriver Grensemat: ”Pandemin har haft stor påverkan på Grensemats butiker. Det har resulterat i väldigt få kunder i butikerna på grund av den stängda gränsen. Vi lägger därför nu ett ytterligare varsel på ca 200 medarbetare, fördelat på de tre butikerna. Förhandlingar med fackliga företrädare pågår.”

Om alla de varslade sägs upp kommer livsmedelsföretaget bara att ha kvar 50 anställda, från att före pandemin ha haft 350 anställda i de tre butikerna.

”Vi har stora förhoppningar och höga förväntningar på att vi kommer att ha ett vinnande butikskoncept när gränserna öppnar igen”, skriver Grensemat i pressmeddelandet. ”Vi ser därför fram emot en mer normal vardag för oss alla. Tills det händer ska vi förbereda oss så bra vi kan.”

LÄS MER: Varselvåg sköljer över Grensemat

Efter fredsprisnomineringen – Jacobsson fick samtal från Trump

Uddevallapolitikern Magnus Jacobsson (KD) har en tydlig rutin på måndagskvällarna. Han kör sin 14-åriga dotter till ridlektion, faktum är att han bokat in familjen i kalendern för att inte råka boka in något annat på den avsatta tiden.

– Det händer att jag slarvar, men till 90 procent är det jag som kör till ridningen. Det är lite vår stund, berättar Jacobsson för Bohusläningen när vi sitter i hans rum i riksdagen.

President Donald Trump ringde personligen upp Uddevallapolitikern Magnus Jacobsson (KD) på måndagskvällen. Bild: Tony Dejak

Men 21 september blev en något annorlunda kväll för Jacobsson. Då surrade det till i telefonen – och plötsligt var han i direktkontakt med Vita huset.

– Det ringer från den amerikanska administrationen och det är en gentleman som presenterar sig och frågar om jag är tillgänglig, och det var jag ju, säger Jacobsson.

– Så klickar det till och skramlar det lite, som det gör när man kopplar någon vidare i en telefonväxel. Och helt plötsligt är det ’goddag, det här är president Donald Trump från USA’ med hans väldigt karaktäristiska röst. Man blir lite snopen.

Jacobsson berättar att Trump tackade för nomineringen till Nobels fredspris, som KD-politikern gett till presidentens administration samt Serbiens och Kosovos regeringar efter ett handelsavtal som parterna slutit.

LÄS MER: Magnus Jacobsson (KD) nominerar Trump till Nobels fredspris

– Vi pratade i fem, sex minuter och då pratade vi just om Mellanöstern och Balkan och de fredsavtalen. Det blev ett samtal som varade en stund. För egen del var lite känslan att jag inte var riktigt säker på att jag var med om det jag var med om. Jag kör till stallet och plötsligt ringer USA:s president. Jag tror inte att det är så många som varit med om det, säger han.

Magnus Jacobsson skickade ut en tweet där han berättade om samtalet från Trump. Sedan dess har han varit närmare konstant i kontakt med olika medier. Bild: Isabella Persson

Han var till en början osäker på om han var utsatt för ett spratt, men med hjälp av vänner inom Kristdemokraterna fick Magnus Jacobsson kontrollerat numret. Senare fick han det även bekräftat från den amerikanska ambassaden att samtalet var riktigt.

Vad fick du för uppfattning av Trump och hans kunskap om konflikten mellan Serbien och Kosovo?

– Upplevelsen är att han är en väldigt jovialisk person, ett väldigt varmt hallå. Men det är ju amerikansk kultur. Men samtalet var väldigt i jag-form, han berättade mycket vad han hade gjort och jag kommenterade väl en del av det. Men på fem, sex minuter är det svårt att avgöra, säger han och lägger till:

– Hans bild av situationen i Kosovo och Serbien var väl att konflikten var något närmare än vad den är. Det är ändå 20 år sedan man slutade strida med varandra. Jag tror att jag var mer uppdaterad på nuläget än han var.

Polisen varnar för porrbluff: ”Ovanligt mycket pengar”

Av: Petter J Larsson

Publicerad: 08 augusti 2018 kl. 14.54
Uppdaterad: 25 juli 2019 kl. 21.06

Hackare låtsas ha filmer på dig när du porrsurfat – och kräver tiotusentals kronor för att inte visa dina vänner.

Nu varnar polisen för den nya bluffen.

– Istället för att svara eller betala dessa gärningsmän så ska man polisanmäla, säger Jan Olsson på polisens nationella bedrägericentrum.

Polisen varnar för en ny bluffvåg – där bedragare tar kontakt med sina offer genom personligt utformade mejl.

– Där påstår man att man via den kontaktades webbkamera har filmat när denne är ute och porrsurfar, säger Jan Olsson, kriminalinspektör och förundersökningsledare på nationellt bedrägericentrum.

– Han uppger också lösenord som du kanske har på Facebook eller i din mejl, bara för att återigen styrka förespeglingen om att han också har den här webbkamerafilmen. Allting gör ju att vilseledandet stärks i det här.

Sedan hotar bedragarna om att sprida filmen till kontakter från offrets Facebook eller mejlkonto – om man inte betalar dem.

– I de här fallen ligger summorna på mellan 3 000 och 7 000 dollar (cirka 26 800 till 63 000 kronor), vilket är ovanligt mycket pengar för den här typen av utpressningar.

Foto: Marcus Ericsson

Jan Olsson på polisens nationella bedrägericentrum.

Betalas i bitcoin

Mejlen skrivs på engelska och polisen ser ingen anledning att tro att det skulle röra sig om svenska brottslingar. Betalningen ska göras i kryptovalutan bitcoin.

– Det gör det oerhört svårt för polisen att kunna utreda vem som ligger bakom det här eftersom man inte kan spåra det till en person utan till någon virtuell plånbok som man inte ser vem som äger.

Polisen har noterat flera hundratals fall. Jan Olsson säger att det i brist på tydligare brottsrubricering är svårt att veta exakta siffror – eftersom de ibland hamnar bland andra bedrägerier.

– Däremot så tror vi inte att det är någon gigantisk mängd som har fått det eftersom varje mejl är riktat till en specifik person och börjar med dennes namn. Därför måste de skicka varje brev för sig och då är det åtminstone inte hundratusentals svenskar som drabbats.

Är detta en ny företeelse?

– I exakt den här formen har den inte förekommit tidigare men det har hänt att personer har fått mejl om att de laddat ner porrfilmer som varit upphovsrättsskyddat material, där bedragaren hotar att lägga ut det här om man inte betalar en summa pengar.

Vad ska man göra om man får ett sådant mejl?

– För det första ska man absolut inte betala för det enda man gör är att stärka honom att fortsätta med sin brottslighet.

– Och man ska polisanmäla. För får inte vi reda på omfattningen av det här så är det väldigt svårt för oss att försöka få tag i de som ligger bakom, eftersom det är väldigt, väldigt komplicerat.

Hur jobbar polisen med dessa fall?

– Vi försöker att informera allmänheten så mycket vi kan om att man inte ska betala de här utpressarna och förklarar att sannolikheten att de har någon slags film är extremt liten.

Vad har polisen för förhoppningar om att få fast dessa bedragare?

– Extremt små förhoppningar.


PODD: Allt om kryptovalutan Libra – Facebooks svar på Bitcoin

Nyhetspodden Aftonbladet Daily går igenom Facebooks sin nya storsatsning Libra. Kryptovalutan är Facebooks försök att skapa en global valuta. Facebook menar att Libra skulle kunna förändra världsekonomin, men experter varnar för att det skulle kunna ge nätjätten alldeles för mycket makt.

I det här avsnittet reder vi ut hur valutan skulle fungera, och varför storsatsningen möts av skepsis bland experter och politiker

Eller lyssna direkt genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad: 08 augusti 2018 kl. 14.54

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

Bitcoin prisdiagram

Top Brokers