Nicklassons tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Bergsåker och Solvalla, onsdagen den 14 oktober

Av: Per Nicklasson

Publicerad: 13 oktober 2020 kl. 11.35
Uppdaterad: 13 oktober 2020 kl. 11.35

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Bergsåker och Solvalla, den 14 oktober.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på onsdag. [Extern länk]


Foto: OLA WESTERBERG/TR BILD

Tangen Haap och Björn Karlsson spikas på V86.

V86–1

Loppet

Ett fint kallblodslopp inleder. Annars är det här en sportsligt sett tunn omgång, som dock glädjande nog vägs upp att den är spännande ur en spelmässig synvinkel.

Tipsettan

Tangen Haap tycks vara i en form där han, när han slipper motstånd från de allra, allra värsta (Odd Herakles, Månprinsen A.M., kanske Åsrud Vilja) just nu tycks kunna vinna från alla positioner. Insatsen senast då han vann från dödens var urstark. Gången före speedade han ifrån till lätt seger. Springspåret bör han kunna utnyttja väl och vi finner ingen anledning att gardera honom den här gången.

Motbuden

B.W.Sture är snabb såväl från start som till slut och distansen bör vara en fördel för honom gentemot de flesta av konkurrenterna. Formen är dock inte helt på topp. Art Kjarvald spurtade bra i samma lopp som Tangen Haap senast. Philip Ess har varit numret mindre än Tangen Haap när de mötts på slutet, men om Tangen Haap skulle ha en sämre kväll kan Philip Ess vara vinnaren i loppet. .

Skrällbudet

Tekno Eld har vunnit 18 av sina 31 starter. Han har dock inte tävlat på ett halvår och behöver nog något lopp innan han är mogen att matcha dessa.

Spetsbudet

Tangen Haap sitter nog i spets rätt tidigt.

! Statistikvinnaren

Tekno Eld.

Vår rankning

7 Tangen Haap

3 B.W.Sture

2 Art Kjarvald

6 Philip Ess

9 Björs Frej

1 Smedsbo Faksen

5 Tekno Eld

8 Lex Peidei

4 Hallsta Vinnex

V86–2

Loppet

Ston över lång distans. Twinkle Face igen?

Tipsettan

Twinkle Face fick förvisso en perfekt resa senast, men hon var förkrossande överlägsen i avslutningen och med den insatsen på näthinnan kan vi se henne från de flesta positioner den här gången. Vi plockar med ett par hästar till på V86-systemet, men Twinkle Face är helt klart ett tänkbart spikförslag.

Motbuden

Dixie Brick är nog bästa hästen. Efter en stark inledning på säsongen har det varit lite upp och ner i de senaste starterna. Diffus form efter två månaders vila, men det kan å andra sidan vara positivt. Dessutom är motståndet enklare än vad hon är van vid.  Digital Class vinner inte så ofta men har även hon allt som oftast tävlat mot hårt motstånd. Tidig från bra spår.

Skrällbudet

Dallas As gör det bra utan att få sätta pricken över i –14 starter utan seger i år. För att hon ska få göra det nu krävs det nog att åtminstone någon av de bästa faller ifrån. Men Dallas As form är i alla fall så fin som den kan vara.

Spetsbudet

Twinkle Face ska nog ses med bra spetschans.

! Statistikvinnaren

Twinkle Face.

Vår rankning

3 Twinkle Face

7 Dixie Brick

2 Digital Class

1 Dallas As

4 Saga Doc

10 Sideslip

6 Digital Pro

8 Selma Töll

5 Celinn Palema

9 Drip Drop

V86–3

Loppet

Bra uppgift för tipsettan, men utan dokumenterad form vill vi inte spika.

Tipsettan

Hossiana Boko har läge för ledningen, och där gör hon sina allra bästa lopp. Motståndet är klart överkomligt för hennes del. Efter att utan framgång har provat lyckan i Frankrike i två starter i somras vill vi nog ändå se henne i bevisad form innan vi går rakt ut på henne. Nu blev det så att vi dubblade systemet, men hade vi haft råd hade vi inte haft något emot att strecka samtliga i det här loppet.

Motbuden

Det går väl egentligen att utse Sveriges formstarkaste häst. Men Lisa S.E. är utan tvekan en kandidat till den titeln. Hon har varit enormt förbättrad de senaste månaderna och vi hittar inte mycket som tyder på att formen skulle vara i avtagande. Elsa Mearas vann ett V75-lopp senast. Avgjorde via tredjespår utan rygg sista halvvarvet. Starkt gjort, men i ärlighetens namn höll det loppet inte högsta klass. Lady Zappa är snabb med ett lopp på rulle. Satt fast senast. Walkie Talkie är en bra häst som kan vara på gång igen. Au Pair Girl är lite svårbedömd. Visserligen rätt bra senast, men det har varit upp och ner i stort sett hela året för hennes del.  

Skrällbudet

Carisma Sisu får en fin resa i draget?

Spetsbudet

Överlag rätt så jämnsnabba hästar. Men det är Hossiana Boko som sticker ut. Dessutom har hon ett snudd på perfekt spår.

! Statistikvinnaren

Hossiana Boko.

Vår rankning

3 Hossiana Boko

4 Lisa S.E.

2 Elsa Mearas

5 Lady Zappa

1 Walkie Talkie

6 Au Pair Girl

7 Hunkydory Degato

9 Carisma Sisu

8 Global Teardrop

V86–4

Loppet

Hästar som alltjämt befinner sig i rätt klass, men i flera fall har förutsättningar att klättra en bra bit.

Tipsettan

Global Weather är något utöver det vanliga Comebacken vanns på mycket tilltalande vis och det är utan tvekan så att han är svårstoppad i de flesta gäng i klassen när han står på fyra friska ben.

Motbuden

Mellby Hurricane hade också vilat inför sin senaste start. Han hamnade långt bak i fältet från ett lurigt läge då, men gick mycket starkt ända hem. Skulle han hålla spets blir han svårfångad.

Skrällbudet

Oilsheik är formstark. Lär bli helt ostreckad.

Spetsbudet

Mellby Hurricane har hållit spets från innerspår. Men här kommer han att utmanas allvarligt av kanske framförallt Turenne. Vi vågar inte säga vem som är spetsfavorit i det här loppet .

! Statistikvinnaren

Global Weather.

Vår rankning

6 Global Weather

1 Mellby Hurricane

4 Turenne

5 Unarmed Face

3 Arizona Dream

9 Oilsheik

10 Ajusco

11 S.G.Sherman

8 Shapes

2 Drooping

7 Iceland Radio

12 The Noble One


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på onsdag. [Extern länk]


V86–5

Loppet

Den långa distansen bör bli utslagsgivande och sortera ut de bästa hästarna från de sämre.

Tipsettan

Elche är en favorit vi inte vill ha, men mycket väl kan tvingas få leva med (det är sådana gånger man måste intala sig att det i alla fall är bättre än att spricka). Anledningen till att vi inte vill ha honom är att vi tycker att han varit lite för ojämn genom karriären. Anledningen till att vi inser att vi kan tvingas få ta honom är att han har fin form och faktiskt en mycket bra uppgift.

Motbuden

Elches stallkamrat Digital Science är loppets starkaste häst. Men efter fem segrar på 21 starter i fjol har segrarna uteblivit i år, sju starter har det dessutom bara blivit. Med tanke på hans grundstyrka vågar vi inte ändå inte avfärda Digital Science, om det är någon som är gynnad av distansen här så är det just han.

Skrällbudet

Massaj Käll blir inte mycket streckad, på grund av en minst sagt trist resultatrad. Men det här är rätt så fin häst och resultaten i de senaste starterna är missvisande, han har sett fin ut i skymundan mot rätt så bra motstånd, hårdare än det han nu möter.

Spetsbudet

Global Wizard är en av få startsnabba. Dödens i torsdags. Han skulle nog vara glad att nå spets nu.

! Statistikvinnaren

Global Wizard.

Vår rankning

10 Elche

7 Digital Science

9 Ripkin Joe

4 Massaj Käll

8 Global Wizard

2 Lolee Trizzofrock

6 Defintif Launcher

1 African Coast

5 Cash Life

3 Don’t Worry

V86–6

Loppet

Om det är någon av Night Brodde och Urban Kronos som frontar så har den hästen toppchans.

Tipsettan

Urban Kronos har tävlat sporadiskt senaste säsongerna, men kontinuerligt på slutet. Var dock som allra bäst i början av den här tävlingsperioden – tidigt i somras. Han är fortfarande bra, men hade vi trott på toppform hade vi spikat honom.

Motbuden

Night Brodde är en mycket fin häst som nästan aldrig gör ett dåligt lopp. Han kan vinna bakifrån, men för att ha toppchans är det bra om han kan svara ut värsta konkurrenterna i spetsstriden. Vichy Grif går från klarhet till klarhet. Det går inte att begära vinst från bakspår, men hon är så bra att hon klara det.

Skrällbudet

Jaques Noir. Ingen skräll, men väl en liten rensare.

Spetsbudet

Spetsstriden kan vara helt avgörande i det här loppet, åh vad vi önskar att vi visste vem som frontar. Men det gör vi tyvärr inte. Urban Kronos är snabbare än Night Brodde, men sida vid sida kan det vara svårt att ta en längd. Dessutom finns Ebony Boko med som en joker, han är nog den startsnabbaste hästen i loppet.

! Statistikvinnaren

Vichy Grif.

Vår rankning

3 Urban Kronos

2 Night Brodde

9 Vichy Grif

4 Jaques Noir

10 Ad Hoc

7 Exclamation Mark

5 Ebony Boko

6 Jula Downton

1 Valeur

8 Global Wise Guy

11 On the Dot

V86–7

Loppet

Jämnt lopp, den det löser sig bäst för är den som har bäst chans. Så jämnt är det.

Tipsettan

Balotelli Crown fortsätter att lysa av form. Så spurtstark som han är har han chans med de flesta former av ryggresa, förutsatt att det inte strular på vägen.

Motbuden

Vi rankar upp Major Vici trots åttondespår. Inte helt omöjligt att han kan nå ledningen om kusken är villig att chansa med att ladda det som går från start. Gazoline Mearas har bra chans, men med tanke på att vi inte tror att han kan hålla ledningen vill vi heller inte tippa honom. Nyhet är en häst vi gillar.

Skrällbudet

Classics Never Die? Men det krävs överpace.

Spetsbudet

Från bra spår kan Iller Tooma vara snabbast den första biten. Laddas Major Vici från sitt trista spår? Han är i alla fall startsnabb.

! Statistikvinnaren

Gazoline Mearas.

Vår rankning

5 Balotelli Crown

8 Major Vici

1 Gazoline Maras

10 Nyhet

9 Lamino

4 Variety Show

6 Global U.S.A.

2 Iller Tooma

11 Classices Never Die

12 M.C.C.Orlando

7 Tristan Cesar

3 Maison Plage

V86–8

Loppet

Fina treåringar. Sent på säsongen, inte helt lätt att veta vilka som fortfarande är på tårna.

Tipsettan

Fem gånger pengarna släppte spelarna iväg Hemipsphere till senast –det gav ett bra tillfälle att efteråt dunka huvudet i väggen och fråga: Varför är man inte vaknare?! Nu är det mycket hårdare emot, spelvärdet var senast, men han förtjänar tipset här också. Mycket fin häst.

Motbuden

Är två månaders uppehåll för Bombus Jet bra eller dåligt? Det kan som sagt vara bra för en treåring att få ta igen sig lite mitt i säsongen. I ljusa stunder är det här en häst som har matchat starkt motstånd.

Skrällbudet

Jerka Sting är bortvald av Erik Adielsson. Kan det innebära att också spelarkåren glömmer tuffe Jerka?

Spetsbudet

Nummer 2,3,4,7 är de som öppnar bäst. Öppet.

! Statistikvinnaren

Hemisphere.

Vår rankning

9 Hemisphere

3 Bombus Jet

7 Twigs Honor

10 Jerka Sting

2 Playing Trix

8 Bitcoin d’Arc

4 Ladybug Lara

5 Cook Island

12 Bluebell Dream

1 Jumanji Love

6 Big Top Lindy

11 Sashay Kemp


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på onsdag. [Extern länk]


Per Nicklassons V86-tips:

Bästa spelet

Vi spelar en tvilling med fyra hästar i V86-4: Nummer 1469. Bra odds om 9 Oilsheik ramlar in.

Spiken

Den formen Tangen Haap (V86-1) är i nu gör honom till en bra spik. Det går ju inte att spekulera i att han helt plötligt ska ha tappat formen. Vi nöjer oss med honom som spik, men Twinkle Face och Elche är väl andra tänkbara spikförslag?

Luringen

Global Wizard (V86-5) gav upp i dödens i torsdags. Det är enklare emot nu än han är van vid.

Tänk på att …

… det står 3–1 i inbördes möten till B.W.Sture mot Tangen Haap (båda V86-1). Det är dock bara Tangen Haap som har vunnit lopp när de här två hästarna har mötts.

Global Weather (V86-4)  är en talang, men också en häst som tycks haft sina beskärda del av problem – sedan debuten i april 2018 har det totalt bara blivit åtta starter i karriären.

Night Brodde (V86-6) trivs bra på Solvalla. Åtta besök här har gett fem segrar.

… sexårige Variety Show (V86-7) är anmäld att gå barfota. Det blir i så fall första gången i karriären.

Tränarligan, Solvalla

1) Timo Nurmos, 47 segrar

2) Björn Goop, 43

3) Timo Nurmos, 38

4) Daniel Redén, 37

5) Svante Båth, 20

Stora systemet

Avd 1: 7 Tangen Haap (3–2)

Avd 2: 3–7–2 (1–4)

Avd 3: 3–4 (2–5)

Avd 4: 6–1 (4–5)

Avd 5: 10–7–9–4–8 (2–6)

Avd 6: 3–2–9 (4–10)

Avd 7: 5–8–1–10–9–4–6–2–11 (12–7)

Avd 8: 9–3–7–10–2 (8–4)

8 100 rader/2 025 kr

Lilla systemet

Avd 1: 7 Tangen Haap (3–2)

Avd 2: 3–7–2 (1–4)

Avd 3: 3–4 (2–5)

Avd 4: 6–1 (4–5)

Avd 5: 10 Elche (7–9)

Avd 6: 3–2–9 (4–10)

Avd 7: 5–8–1–10 (9–4)

Avd 8: 9–3–7–10–2 (8–4)

720 rader/180 kr

Chanssystemet

Avd 1: 7 Tangen Haap (3–2)

Avd 2: 3 Twinkle Face (7–2)

Avd 3: Alla nio startande (3–4)

Avd 4: 6–1–4–5–3–9 (10–11)

Avd 5: 10 Elche (7–9)

Avd 6: 3 Urban Kronos (2–9)

Avd 7: 5–8–1–10 (9–4)

Avd 8: 9–3–7–10–2–8–4–5 (12–1)

1 728 rader/432 kr

DD-systemet

DD-1: 5–8–1

DD-2: 9–3–7–10

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 4 Sparkling Diamond, 5 Harvard Student, 2 P.S.Felix. 

Outs: 9 Ribot.

V5-2: 8 Chiru, 4 Wish Me Magic, 1 S.H.Kingstone. 

Outs: 6 Mojo Express.

V5-3: 3 Victory’s Club, 6 Mellby Hoffa, 7 The Bald Eagle. 

Outs: 5 Il Duce Boko.

V5-4: 5 Bitchie, 4 Riptide Bay, 1 Flylikeaneagle Zaz. Outs: 11 Västerbo Mixtra.

V5-5: 7 Global Appeareance, 5 Bästa Sebbe, 1 National Gallery. 

Outs: 9 Veams Up and Run.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på onsdag. [Extern länk]


Publicerad: 13 oktober 2020 kl. 11.35

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

SW_Free_Stocks.